• Bagaimana untuk memulakan perniagaan online yang profesional tanpa menghabiskan banyak wang

Kos memulakan perniagaan adalah pasti salah satu daripada halangan terbesar yang menghalang orang daripada mengejar impian perniagaan mereka. Anda perlu untuk mengetepikan beberapa pelaburan awal supaya anda boleh membeli inventori, menyewa sedikit ruang untuk inventori anda, membeli bekalan untuk tujuan pembungkusan, bajet pemasaran dan banyak lagi.

Tetapi itu tidak semestinya betul. Adakah anda tahu anda bahawa anda boleh menjalankan perniagaan online yang berjaya tanpa menyimpan barang?

 

Ia dipanggil dropship.

 

Bagaimanakah ia berfungsi?

 

Sebuah perniagaan dropship adalah sejenis perniagaan online di mana anda mengambil pesanan daripada pelanggan tetapi pembekal atau pengedar anda bertanggungjawab untuk penghantaran produk kepada pelanggan.

  • Seorang pelanggan masuk ke laman web anda dan membuat pesanan.
  • Anda menerima bayaran daripada pelanggan dan membuat pesanan dengan pembekal anda (pada harga borong yang dipersetujui)
  • Pembekal menghantar produk kepada pelanggan dengan butiran anda supaya ia kelihatan seperti ia datang dari anda.

Kerana anda tidak menyimpan apa-apa barang, anda boleh jimat banyak kos!

 

Mendapatkan produk anda

 

Pertama sekali, anda perlu mempunyai idea tentang apa yang anda mahu menjual. Selepas anda membuat keputusan mengenai apa yang perlu dijual, anda perlu mencari pembekal yang boleh membekalkan produk-produk. Dan anda tidak hanya mencari pembekal, anda juga perlu mencari orang yang melakukan dropship.

 

Cara yang baik untuk mencari pembekal adalah untuk melakukan carian di Google. Boleh taip kata kunci(keyword) seperti “dropship”, “pembekal”, “pemborong”, atau “pengedar”.

 

Cara yang lebih mudah untuk mendapatkan bekalan untuk produk adalah melalui platform dropship seperti Kumoten. Anda boleh mendapatkan akses kepada beribu-ribu produk tanpa perlu bimbang tentang inventori atau pesanan minimum pembelian.

 

Bahagian ini adalah sangat penting untuk perniagaan anda. Anda ingin memastikan anda bekerja dengan pembekal yang boleh dipercayai dan anda sentiasa boleh mendapatkan produk-produk apabila anda mendapat pesanan.

Perniagaan yang sistematik

 

Dengan dropship, anda tidak perlu melakukan apa-apa pembungkusan atau menunaikan pesanan. Ini menjimatkan banyak masa dan mudah. Apa yang anda perlukan adalah laman web shopping cart yang mempunyai fungsi yang bekerja untuk anda supaya anda dapat lebih fokus pada mendapatkan orang ramai untuk melawat web anda.

 

Dengan KedaiOnlinez, anda boleh membina laman web shopping cart anda sendiri yang lengkap dengan sistem pesanan(order) dan sistem pengurusan pelanggan.

 

Mempunyai sebuah laman web boleh menjadikan perniagaan anda lebih profesional dan lebih dipercayai. Bukan itu sahaja, ia juga menjimatkan banyak kerja manual. Web shopping cart anda akan melakukan jualan untuk anda dan ia dibuka 24/7.

 

Tiap-tiap order disimpan dengan maklumat pesanan yang diperlukan seperti item yang dipesan dan alamat penghantaran. Apa yang anda perlu lakukan adalah mengemukakannya kepada pembekal anda supaya mereka boleh memproses item untuk pelanggan anda.

 

Berapa banyak kos untuk memulakan perniagaan dropship?

 

Sesetengah pembekal mungkin memerlukan yuran keahlian untuk menjadi agen dropship mereka. Tetapi ini biasanya tidak begitu mahal dan ia juga bayaran satu masa. Dropshipping tidak memerlukan anda untuk menjalankan apa-apa inventori dan anda akan menerima bayaran daripada pelanggan anda, kemudian anda buat tempahan daripada pembekal anda.

 

Anda mungkin berfikir bahawa mempunyai laman web anda sendiri adalah sangat mahal. KedaiOnlinez adalah satu penyelesaiannya, kami menyediakan pilihan yang berpatutan untuk sesiapa sahaja yang ingin memiliki laman web shopping cart mereka sendiri. Tidak kira sama ada anda seorang pelajar, seorang eksekutif, suri rumah, ibu bapa bekerja, atau pemilik perniagaan kecil. Anda dengan mudah boleh membina laman web shoppping cart yang profesional anda sendiri.

 

Kesimpulan

 

Dropship adalah satu model perniagaan yang sesuai bagi mereka yang baru bermula berjinak dengan perniagaan online atau mereka yang merancang untuk melakukan perniagaan separuh masa. Anda tidak memerlukan pelaburan yang besar untuk memulakan dan menjimatkan banyak masa. Menggabungkan pakej laman web shopping cart kami pada harga berpatutan dan mudah untuk digunakan dengan perniagaan dropship anda, anda sudah memiliki perniagaan yang profesional dan sistematik

You May Also Like...

Post A Comment